تالیفات حضرت آیت الله العظمی بهشتی
کتاب ها » آثار تاریخی
  گروه: آثار تاریخی
مرتب سازي براساس:

درس هایی از زندگانی زنان نامدار در قرآن، حدیث، و تاریخ( جلد سوم)
سال انتشار:  1386

در این مجلد با شخصیت زنان نامدار و برجسته ای همچون: ساره همسر ابراهیم خلیل، هاجر مادر اسماعیل، صفورا دختر شعیب و همسر موسی، زلیخا همسر عزیز مصر، حوا ام البشر، ام خارجه همسر زید بن ثابت، امیه دختر قیس غفاری، سفانه دختر حاتم طائی، شیماء دختر رضاعی پیامبر خدا، کعیبه دختر سعید اسلمی، خولۀ فزاریه همسر امام مجتبی( ع)، حمیدۀ اصفهانی، حوراء مادر زید و همسر امام سجاد(ع)، فاطمه همسر سعید بن زید و خواهر حق جوی عمر بن الخطاب، ام کلثوم دختر عقبه بن ابی معیط، امیمه خواهر زادۀ خدیجه، ام کلثوم دختر زینب کبری، اسماء دختر یزید انصاری، جرداء دختر سمیر کوفی، زینب دختر پیامبر خدا، دلهم همسر زهیر بن قین، زینب دختر علی فواز، حمنه دختر عمۀ رسول خدا، فاطمۀ معصومه دختر امام موسی( ع)، و بسیاری دیگر آشنا خواهیم شد.


درس هایی از زندگانی زنان نامدار در قرآن، حدیث، و تاریخ ( جلد دوم)
سال انتشار:  1386

در این جلد، بانوان بزرگی مانند: مریم مادر عیسی، یوکابد مادر موسی، آسیه همسر فرعون، ذلفاء دختر زیاد بن لبید، زینب همسر رسول خدا، ام رافع سلمی، خوله همسر عثمان مظعون، خویله زنی که سورۀ مجادله به خاطر ظهار او نازل شد، خوله همسر حمزۀ سید الشهدا، خیره همسر ابو درداء، صفیه دختر عبدالمطلب، اروی دختر حارث بن عبدالمطلب، دره دختر ابولهب، ام الحکم دختر زبیر بن عبدالمطلب، عائکه دختر عبدالمطلب، اما لقمان دختر عقیل، ام قاسم دختر جعفر طیار، لبابه همسر عباس بن عبدالمطلب، نفیسه دختر حسن بن زید، ام ایمن پرستار رسول خدا، امامه دختر زادۀ پیامبر اسلام، ام البنین مادر ابوالفضل، خوله مادر محمد بن حنفیه، رباب همسر امام حسین(ع)، فضه کنیز حضرت زهرا(س)، سوده دختر عماره بن اشعر، ام سنان دختر خیثمه مذحجی، جروه دختر مره بن غلب تمیمی و دیگران معرفی شده اند.


درس هایی از زندگانی زنان نامدار در قرآن، حدیث، و تاریخ( جلد اول)
سال انتشار:  1386

کتاب زنان نامدار در حقیقت نسخۀ بازبینی شده و همراه با اضافاتی است از کتاب « زنان قهرمان»، تألیف حضرت آیت الله بهشتی در دوران قبل از انقلاب اسلامی و کتاب« زنان نامدار» تألیف ایشان که همان کتاب زنان نامدار است با تغییر عنوان و اندکی تغییرات و اضافات که بعد از انقلاب چاپ گردید. این مجموعۀ سه جلدی با قلمی شیوا و روان به معرفی زنان بزرگ و نامدار عالم اسلام اختصاص یافته  که دوشادوش مردان به خلق صحنه های به یاد ماندنی و شگفت آور موفق شده اند.

    در جلد اول، شخصیت هایی همچون: آمنه مادر گرامی پیامبر اسلام( ص) ، خدیجه همسر گرامی پیامبر، فاطمه بنت اسد مادر امیر المؤمنین، فاطمۀ زهرا( س)، زینب ( س)، ام کلثوم دختر گرامی امیرالمؤمنین ( ع) ، فاطمه دختر گرامی امام حسین(ع)، شهربانو مادر امام سجاد( ع)، ام عبد الله، فاطمه، مادر امام باقر( ع)، ام فروه مادر امام صادق( ع) ، حمیده مادر امام کاظم ( ع)، و خیزران مادر امام رضا( ع) معرفی شده اند.


سه سال در محضر استاد
سال انتشار:  1383

این کتاب، حاوی مطالب بسیار مفید و روشنگر در ارتباط با ابعاد مختلف زندگی یکی از مراجع عظام تقلید و یکی از عالمان برجسته و سازش ناپذیر در دورۀ حکومت ظالمانۀ خاندان پهلوی یعنی حضرت آیت الله العظمی سید نور الدین هاشمی شیرازی است. در سال 1383 یعنی چهل و نهمین سال ارتحال این عالم ربانی، مراسمی به منظور بزرگداشت یاد و خاطرۀ ایشان برگزار گردید و حضرت آیت الله بهشتی به عنوان شاگرد برجستۀ آن مرجع و استاد عالی قدر دست به قلم بردند و خاطرات سه سالۀ خویش یعنی از سال 1332 تا 1335 شمسی در دورۀ طلبگی و تلمذ در محضر ایشان را ادا کردند و موضوعاتی مانند: مدرسۀ خان و آیت الله شیرازی، راز تشابه شخصیت استاد، استاد در دوران مصدق، روش تفسیری استاد، خطبه و خطابۀ استاد، مواضع سیاسی استاد، هوش و نبوغ سرشار و تلاش مستمر، و نیز اخلاص در دینداری و شیفتگی استاد به اهل بیت را به بحث گذاشتند.


شخصیت و اندیشه های کاشف الغطاء
سال انتشار:  1370

کاشف الغطاء، از اولاد مالک اشتر نخعی متولد سال 1156 قمری در نجف اشرف است. وی در علوم اسلامی به درجۀ تخصص و اجتهاد رسید و به مناسبت تألیف کتاب فقهی کشف الغطاء، او را کاشف الغطاء لقب دادند و از آن پس، شخصیت های برجسته ای که از نسل وی برخاستند به آل کاشف الغطاء معروف شدند.

     این کتاب از چهار فصل به شرح زیر تشکیل شده است: زندگی، شخصیت و آثار، کاشف الغطاء و و هابیت، کاشف الغطاء و بهائیت، و بالاخره کاشف الغطاء و جهان بینی اسلامی. در بخش اول، مباحثی همچون: مسافرت به ایران، نبرد با انگلیس، آثار و تألیفات، کاشف الغطاء و امپریالیسم شرق و غرب، کنگرۀ بحمدون و راه حل مشکل فلسطین مطرح شده است. در بخش دوم به موضوعاتی مانند: بنا، زیارت و تسویۀ قبور، نظرات اصلی وهابیت، و ریشه یابی وهابیت عطف توجه شده است. در بخش سوم، مسائلی ازقبیل: ریشه یابی بهائیت، انواع الحاد و زندقه، تداوم الحاد به وسیلۀ بهائیت، و نگاهی به مزخرفات بهائیت به بحث گذاشته شده است. و سرانجام در بخش چهارم، محورهایی مانند آیا فهم دینی متغیر است؟، دین و لیبرالیسم، مسئلۀ جبر و اختیار و استبداد، مسئلۀ توحید و مانند آن عنوان شده است.


قهرمان علقمه ( پژوهشی تحلیلی در تاریخ زندگی و ابعاد شخصیتی حضرت ابو الفضل( ع))
سال انتشار:  1387
کتاب فوق مشتمل بر یک پیشگفتار و  شش فصل است. مؤلف در پیشگفتار نسبتا مبسوط خود که در سال 1373 نگاشته اند در خصوص سرگذشت تألیف این کتاب می نویسند:« چند سالی است که نگارنده به مناسبت ولادت این بزرگمرد تاریخ بشریت ـ یعنی چهارم شعبان ـ کوشیده است که مقاله ای در روزنامۀ وزین اطلاعات انتشار دهد. اولین مقاله در سال 1369 انتشار یافت واز آن پس سالی یک بار این کار ادامه و استمرار پیدا کرد وامسال ـ یعنی سال 1373 ـ پنجمین مقاله به طبع رسید. پس از انتشار پنجمین مقاله نگارنده مصصم شدم که با جمع آوری و تجدید نظر در بحث های گذشته و تکمیل و تدوین مطالب لازم، کتابی به نام قهرمان علقمه که عنوان آخرنی مقاله بود تقدیم ارادتمندان و شیفتگان آن راد مرد فداکار کنم.»
    در این کتاب، موضوعاتی چون: ولادت و تربیت، فضایل و اوصاف پسندیده، و فراز و نشیب های زندگی حضرت ابو الفضل  و نیز وظایف  و مسئولیت های وی، هفت مزار امام حسین و چهار مزار عباس و مانند آن به بحث گذاشته شده است.


مادر پیامبر( ص)
سال انتشار:  1379

این کتاب، ترجمۀ کتاب ام النبیتألیف خانم دکتر بنت الشاطی از نویسندگان صاحب آوازه در عرصۀ تاریخ زندگانی بانوان بزرگ صدر اسلام است. وی علاوه بر این کتاب، آثار دیگری نیز دارد از قبیل: نساء النبی، بنات النبی، السیده زینب عقیله بنی هاشم، و السیده سکینه بنت الحسین. آیت الله بهشتی در مقدمۀ خود بر ترجمۀ این کتاب در بیان دلیل این ترجمه به این نکته اشاره می کنند که بعد از انتشار دادن سه جلد کتاب زنان نامدار در قرآن، حدیث و تاریخ، متوجه شدم که در آن کتاب در بارۀ آمنه مادر گرامی پیامبر اسلام حق مطلب ادا نشده و لذا در فکر چاره جویی بودم تا به کتاب حاضر برخورد کردم و بعد از مطالعۀ آن به این نتیجه رسیدم که هم کتابی است گویا و ارزنده و هم فارغ از افراط و تفریط. در ضمن اشاره می کنند که این کتاب را اوایل دهۀ شصت شمسی بنا به پیشنهاد مرحوم شاهچراغی سرپرست شهید روزنامۀ کیهان و نمایندۀ مجلس شورای اسلامی برای مجلۀ زن روز ترجمه کرده بودند و در آن مجله به طور هفتگی چاپ شده بود.